Meisjesnamen

 

 

 

Allereerst van harte gefeliciteerd, jullie krijgen een kindje! Misschien moeten jullie een meisjesnaam èn een jongensnaam bedenken, maar misschien weten jullie al dat er een meisje op komst is. Het kiezen van een naam kan nog best een hele klus zijn. Zo veel namen, zo veel keuzes. Wij hebben (bijna) alle meisjesnamen voor jullie bij elkaar gezocht. Waarschijnlijk kun je gemakkelijk 80% wegstrepen en blijft er een select groepje namen voor meisjes over waaruit je kunt kiezen. Check hier de pagina jongensnamen.

 

Hoe kies je de juiste meisjesnaam?

  • Print onderstaande lijst met meisjesnamen twee keer uit. Één lijst is voor jouw partner en één voor jou en probeer allebei 20 namen over te houden.
  • Schrijf de babynamen op en leg de lijstjes naast elkaar, misschien hebben jullie een paar overeenkomstige namen uitgezocht.
  • Je hoeft er niet direct al samen uit te komen. Leg de lijstjes ergens neer waar je er regelmatig even naar kunt kijken. Misschien vallen er alsnog babynamen af. Het kan ook gebeuren dat je een naam tegenkomt en graag op de lijst wil zetten, streep dan een andere naam weg. Anders wordt de lijst met namen nog langer.
  • Spreek de namen ook eens hardop op, hoe klinkt het? Bestaat er verwarring over de klemtoon en hoe klinkt de naam met de achternaam? Hoe ziet de afkorting er uit? Zoek ook eens de betekenis van de naam op, misschien zijn jullie gelijk overstag bij het lezen van de oorsprong van de naam. Zorg er ook voor dat de naam niet te ingewikkeld is, zij zal de naam levenslang moeten spellen.
  • Elk jaar is een top 10 meisjesnamen, namen die in Nederland het vaakst zijn gekozen. Stuk voor stuk prachtige namen, maar misschien wil je voorkomen dat er nog een ‘Sophie’ in de klas zit? Unieke namen zijn nu erg populair.
  • Er is elk jaar ook een top 500 meisjesnamen beschikbaar.

 

Kijk hier eens naar de meest uitgebreide lijst meisjesnamen.