____________

 

ONTWERPTIPS

Elke trouwkaart of geboortekaart kunnen we omzetten in een poster of bord. We beschikken over vele maten en kunnen tevens voorzien worden van foliedruk.
Laat ons je helpen!

Checklist geboortekaartje

Geboortegedichten

 

Wat zet je op een geboortekaartje?

Dit is heel persoonlijk en er zijn dan ook geen regels voor. Wij kunnen ons wel voorstellen dat bepaalde informatie niet mag ontbreken. Het is tenslotte een geboorteaankondiging. Kijk eens naar onze checklist geboortekaartje. Schrijf van tevoren eens uit wat je er dus allemaal in wil zetten en wat niet.
Je kunt hier inspiratie opdoen voor jongensnamenmeisjesnamen en geboortegedichtjes.

Lettertype

Een kaart bevat hooguit twee soorten lettertypen. Vooruit, héél soms mogen het er drie zijn. Probeer ook niet teveel te variëren in de lettergrootte want dat geeft een onrustig geheel. We hebben talloze voorbeelden op de website gezet. Zoek je een iets andere stijl, kijk eens naar deze afbeelding met een aantal variaties.

De naam van het kindje mag wel wat groter en opvallender dan de rest van het geheel. Let er ook op dat je bij een klein formaat kaart (bijvoorbeeld 10x10 cm) de lettergrootte voor het adres en telefoonnummers niet te klein maakt. Het wordt dan moeilijk leesbaar op het eindresultaat. Wij vinden het mooiste als het openingszinnetje, gedichtje en familiegegevens dezelfde font en lettergrootte hebben. Het hoeft natuurlijk niet en bij twijfel kijken we altijd met je mee.

Zet je tekst in het midden van de kaart. Of expres niet. Een goede uitlijning is cruciaal voor jouw ontwerp.

Last but not least, zorg voor genoeg ruimte aan de zijkant. Het is niet mooi als tekst te dicht tegen de randen aan staan.

 

Kleuren

Studio POPPY is dól op kleur! We hebben een studie gemaakt van kleurencombinaties, gedrukt op verschillende soorten papier en hieruit de mooiste keuzes gemaakt. Natuurlijk is dit heel smaak gebonden en je hoeft je er absoluut niet aan te houden in jullie eigen kaart. Volg je hart van wat jij mooi vindt.

We hebben een aantal kleursuggesties voor je in onderstaande afbeelding. De kleine hommeltjes tussen twee kleuren in geven aan dat ze mooi bij elkaar matchen. We hebben ze dan ook zelf vaak gebruikt in onze kaarten. De kleuren zijn voorzien van kleurcodes die je kunt overtypen in de editor.

Heb je eigen wensen in kleur, zorg dan dat je de kleurcode kent. Dan kun je hem zelf invoeren. Weet je de kleurcode niet? Met Pantone kleuren kun je ook achter de kleurcode komen. Heb je hiervoor hulp nodig, mail ons dan even. Je kunt ook even googlen want er zijn verschillende programma's die hulp kunnen bieden. Zoals deze: colorpicker.

Let op: kleuren op beeldscherm kunnen heel anders er uitzien dan op papier. En zelfs op de verschillende papiersoorten kan de kleur variëren! Maak dus altijd een proefdruk om teleurstellingen te voorkomen. Wij bieden een gratis proefdruk aan met de kortingscode POPPY123
Bovendien kan de kleur op de proefkaart er ook iets anders uitzien dan bij de oplage. Dit heeft te maken met de omstandigheden tijdens het drukproces. Denk bijvoorbeeld aan luchtvochtigheid en warmte. Het verschil zal nooit meer dan 5% afwijken.