Zelf ontwerpen

 

 

Je hebt een idee en je wil het zelf uitvoeren. Dat kan! Je kunt met een blanco kaartje starten en je kunt gebruik maken van onze expertise en tips. We hebben via verschillende pagina's je alvast goed mogelijk willen informeren, maar vragen stellen is natuurlijk altijd mogelijk. Dan kijken wij even met je mee.

1. Hoe werkt de editor? Wat zijn de betekenissen van de buttons en wat kun je er allemaal mee bewerkstelligen? Lees hier de pagina zelf aan de slag.

2. Om een mooi geheel te krijgen, kun je misschien iets hebben aan onze ontwerptips. Hierin geven wij onze tips over de mooiste lettertype combinaties, mooie kleur combinaties etc. Lees hier onze pagina ontwerptips.

3. Hoe kies je de mooiste babynaam? Of welk baby versje wil je gebruiken? Kijk eens bij onze pagina inspiratie.

 

Er zijn verschillende uitgangspunten mogelijk om aan de kaart te beginnen:

 

Zelf ontwerpen vanuit een bestaand ontwerp

Je bent gecharmeerd van een bepaalde opzet, een bepaalde sfeer. Een prima uitgangspunt om jouw eigen ontwerp te maken. Zoals je bij de 'zelf aan de slag' pagina kunt lezen zijn kleuren en lettertypen aan te passen. Ook de beeldbank zal je misschien helpen bij het nieuwe ontwerp. Haal uit de editor wat er in zit.

 

Zelf ontwerpen vanuit een basiskaart

Met een basiskaart start je met niets. Kies wel direct voor het juiste formaat want later is dit niet meer aan te passen. Ook in deze kaarten kun je gebruik maken van de editor en de beeldbank.

Het kan ook zijn dat je al een kant en klaar ontwerp hebt. Maak een JPEG van dit ontwerp en zorg voor een afloop van de kaart. Dit houdt in dat je genoeg ruimte houdt rondom de kaart, dat wordt het snijverlies. De resolutie is altijd 300 dpi. Twijfel je over het formaat of resolutie van de afbeelding? Mail de afbeelding in zijn grootst mogelijk formaat naar nicoline@studiopoppy.nl.

Deze afbeelding kun je uploaden vanuit jouw computer en klaar.