Jongensnamen

 

 

 

Van harte gefeliciteerd jullie krijgen een kindje! Misschien moeten jullie een meisjesnaam èn een jongensnaam kiezen, maar misschien weten jullie al dat er een ventje op komst is. Het kiezen van een naam kan nog best een zoektocht zijn. Zo veel namen, zo veel keuzes. Wij hebben (bijna) alle jongensnamen voor jullie op een rij gezet. Waarschijnlijk kun je met gemak 80% wegstrepen en blijft er een select groepje namen voor jongens over waaruit je kan kiezen. Check hier de pagina meisjesnamen.

 

Hoe kies je de juiste jongensnaam?

  • Print onderstaande lijst twee keer uit. Één lijst is voor jouw partner en één voor jou. Probeer allebei 20 namen over te houden.
  • Schrijf de babynamen op en leg de lijstjes naast elkaar, misschien zijn er wel overeenkomsten!
  • Je hoeft er niet dezelfde dag nog samen uit te komen. Leg de lijstjes ergens neer waar je regelmatig even een blik op kan werpen. Misschien vallen er alsnog namen af. Òf misschien komen er nog wel namen bij. Maar streep dan een andere naam weg. Zorg ervoor dat de lijst niet nog langer wordt.
  • Spreek de namen ook eens hardop op. Bestaat er verwarring over de klemtoon? Hoe klinkt de naam in combinatie met de achternaam? Hoe ziet de afkorting er uit? Zoek ook eens de betekenis van de jongensnaam op, misschien zijn jullie gelijk overstag bij het lezen van de oorsprong van de naam. Is de naam niet te ingewikkeld? Jouw kind zal misschien levenslang zijn naam moeten spellen.
  • Elk jaar is een top 10 jongensnamen. Namen die in Nederland het vaakst zijn gekozen. Stuk voor stuk prachtige namen, maar misschien wil je voorkomen dat er nog een ‘Daan’ in de klas zit? Unieke namen zijn nu erg populair.
  • Er is elk jaar ook een top 500 jongensnamen beschikbaar

 

Kijk hier eens naar de meest uitgebreide lijst jongensnamen.