Foliedruk, prachtige luxe afwerking voor jouw geboortekaartje of trouwkaart

Foliedruk is een prachtige aanvulling voor jouw kaart. Het glanst en schittert in het licht en het geeft de kaart een luxe die jullie bijzondere drukwerk natuurlijk verdient. Er zijn maar liefst vier varianten om tussen te kiezen: goud, rosé goud, koper en zilver. Alle vier prachtig!

 

Wat is foliedruk?

Foliedruk is een laagje folie dat op de kaart gedrukt kan worden. Foliedruk is er in vier varianten: goudfolie, roségoud folie, zilverfolie en koperfolie. Een laagje goudfolie is mooi voor bijvoorbeeld de naam op de voorkant of bepaalde accenten dat de kaart extra bijzonder maken. Het geeft een bijzonder effect, het licht op en glanst. Extra mooi dus onder de lamp, daglicht of in de zon. Het geeft een extra luxe afwerking aan jouw toch al zo mooie kaartje.

Hoe werkt foliedruk?

Foliedruk komt bovenop de fullcolor bedrukte kaart. Waar de foliedruk komt, wordt eerst een primer aangebracht zodat de folie alleen daar hecht en niet aan de recht van het drukwerk. Dan wordt de goudfolie, zilverfolie of koperfolie aangebracht. Deze folie is nog erg krasgevoelig en zodoende wordt er een laagje transparante lak aangebracht over de folie. Dit laagje lak zorgt voor een extra mooi 3D effect dat je kunt zien en voelen. Jouw foliedruk kaartje is klaar om bewonderd te worden.

Op wat voor papier wordt de folie gedrukt?

Voor de geboortekaartjes hebben we vele papiersoorten om tussen te kiezen. Echter voor een kaartje met goudfolie zijn we wel gebonden aan een specifieke papiersoort waarop de goudfolie zich het beste kan hechten. De volgende papiersoorten zijn het meest geschikt voor foliedruk:

 

Zijdeglans (Matte softe glans buitenzijde en iets matter binnenzijde, offwhite)

Metallic (dikke papiersoort met glinstering, helder wit)

Cotton mooi stevig (stevig papiersoort met lichte structuur)

Zijdeglans extra dik (Matte softe glans, niet spierwit, meer offwhite, alleen geschikt voor enkele kaarten)

Luxe mat voor folie (Mooi wit stevig glad, mat papier)

Enveloppen

Er zijn prachtige gouden enveloppen verkrijgbaar en enveloppen met een gouden inlay. We hebben ze in de varianten petrol, zand, oud roze en wit. Een mooi folie kaartje maak je pas ècht af met een mooie envelop. Deze enveloppen zijn €0,70 per stuk. Ze staan niet in de shop, informeer even en mail nicoline@studiopoppy.nl.

Sluitstickers met goudfolie

Alle sluitzegels (bestaand en zelf ontwerpen) kunnen worden voorzien van folie. Laats ons je helpen als je er niet helemaal uitkomt.

We hebben een aantal prachtige sluitstickers kant en klaar met goudfolie.

Sluitsticker goudfolie zwart

Sluitsticker goudfolie roze

Sluitsticker goudfolie oud groen

Echte goudfolie of goudlook

Geboortekaartjes met goudfolie zijn wat hoger in prijs dat zonder goudfolie. Laat jouw budget dit toch niet helemaal toe? We kunnen ook heel mooi met een ‘goudlook’ aan de slag. Dat wil zeggen dat we de elementen die we eigenlijk voor echte goudfolie in gedachten hadden, vervangen voor een beeld dat dezelfde look heeft. Maar dus geen echte goudfolie is. Wij helpen je hier gratis mee. Het is dan misschien geen echte folie, maar de kaart is minstens zo mooi!

Foliedruk is vakwerk

Foliedruk is een bewerkelijk proces. De bestanden moeten op een specifieke manier aangeleverd worden bij de drukkerij. Los van het ontwerp. De drukkerij heeft er een secuur werkje aan om elk geboortekaartje op juiste plek te voorzien van goudfolie. Dus wij vragen bij kleine maatwerk oplossingen €25 studio kosten. Bij bijzondere opdrachten minimaal €50 ontwerpkosten. Vraag altijd eerst even naar de offerte.

Bijzonder kaartje

Met een goudfolie, roségoud folie, zilverfolie of koperfolie kaartje heb je echt iets bijzonders in handen. Het komt niet zomaar uit de machine rollen, foliedruk is pure ambacht waar met de hoogste precisie aan gewerkt wordt. Wij helpen je heel graag aan jullie unieke kaart.

Prijzen

Foliedruk op een dubbele kaart aan 1 zijde heeft een meerprijs van €1,50 per kaart. 2 Zijdig heeft een meerprijs van €2,25 per kaart. Meer over prijzen weten? Bekijk onze prijzen pagina eens waarin alles uitgebreid beschreven is.